Ana Sayfa Arama Galeri Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muratpaşa Belediyesi: Bakanlığı ivedilikle çözüm üretmeye bir kez daha davet ediyoruz

Belediyeden yapılan açıklamada Bolu’da 21 Ocak 2025’te yaşanan 78 kişinin

Belediyeden yapılan açıklamada Bolu’da 21 Ocak 2025’te yaşanan 78 kişinin hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı yangın felaketi sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle ilçede faaliyet gösteren "Basit Konaklama" turizm işletme belgeli tesislere yönelik denetimlerin gerçekleştirildiği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın, “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce belirlenen toplam 294 tesisi denetlediği ve 191’inde yangın güvenliği eksiklikleri eksikliklerinin tespit edildiği aktarılan açıklamada şöyle denildi:

“Belediyemiz ise bu çerçevede, eksikliklerin giderilmesi için tüm ilgili kurum ve kuruluşlarla tam bir iş birliği içinde hareket edilerek, işletmelere 31 Mayıs 2025 tarihine kadar süre tanınmıştır. Ancak onlarca gün geçmiş olmasına rağmen, eksiklerin giderilmesi yönünde anlamlı bir ilerleme sağlanamamıştır. Süreç işletmeler açısından ciddi bir belirsizlik ve mağduriyet doğurmuştur. Buna rağmen, Muratpaşa Belediyesi, sürecin her aşamasında sorumlu bir kamu yönetimi anlayışıyla hareket etmiştir. Hem esnafımızı hem ilgili bakanlığı oluşacak sonuçlar konusunda defalarca uyarmıştır.”

Bugün gelinen noktada, 31 Mayıs 2025 tarihinde uygulanacak işlemlerin sorumluluğunun tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait hale geldiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Zira, belediyemiz ceza hukuku açısından sınıra dayanmıştır. Yalnızca iyi niyetle ve esnafımızın mağdur olmaması için yaptığı fedakarlıkların ötesinde bir yükümlülüğü taşıması artık mümkün değildir.  Özellikle yönetmeliklerde öngörülen yangına dayanıklı boya şartı gerçekçi değildir. Türkiye’de üretilmeyen, Avrupa’dan ithalatı ise sürelere ve maliyetlere takılan özelliklerde bir ürün zorunlu kılınmıştır.”

Tek çözümün; yönetmelikte tanımlı yangına dayanıklı boya kategorisinin, Türkiye’de üretilen veya kısa sürede temin edilebilecek nitelikteki ürünlerle genişletilmesi olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Aksi halde, ilçemizdeki çok sayıda işletmenin faaliyetinin durması kaçınılmazdır. İşletmelerin kapanmasına ve ekonomik, sosyal mağduriyetlere yol açacak bu sürecin tüm sorumluluğu Kültür ve Turizm Bakanlığı’na aittir. Bu sürecin, makul ve uygulanabilir çözümler üretilerek sonuçlandırılması için ilgili bakanlığı ivedilikle çözüm üretmeye bir kez daha davet ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı