Sechenov Üniversitesi N.V. Sklifosovsky Kardiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü Cerrahi Bölümü'nden bilim insanları, presakral tümörlü hastaların teşhis ve tedavisi için yenilikçi bir yöntem geliştirip klinik uygulamaya koydu. Bu yöntem, cerrahi müdahalede yüksek verimlilik elde edilmesini sağlayan benzersiz bir preoperatif mühendislik algoritmasına dayanıyor." denildi.
Doktorlar, bu patolojiye sahip hastaların mümkün olan en erken tanıya ihtiyaç duyduklarını, çünkü presakral tümör oluşumlarının zamanla kötü huylu tümörlere dönüşebileceğini ve ayrıca pürülan-enflamatuar komplikasyonlar ve rektumun kilitleme aparatının işlev bozukluğu geliştirme riskinin bulunduğunu belirttiler.
Üniversite, çok faktörlü bir analize dayanarak, hasta için en uygun ve en güvenli tedavi teknolojilerini, yani cerrahi erişimi, evreleri ve cerrahi müdahalenin kapsamını belirlediğini bildirdi.
Sechenov Üniversitesi N.V. Sklifosovsky Kardiyoloji Enstitüsü Cerrahi Bölümü Eğitim Bölümü Başkanı Sergei Barkhatov, '' Bu tür hastaların tedavisi için en uygun cerrahi yaklaşıma karar vermek için pelvik organların MR'ını doğru bir şekilde yapmak, yani doğru tarama parametrelerini seçmek gerekir.
"Bir araştırma ekibi, presakral yapıların pelvisin anatomik yapılarına göre konumuna (yani mesafelere) bağlı olarak erişim seçimi için yeni MRI kriterleri geliştirdi. Ardından, toplanan veri tabanına dayanarak matematiksel bir model oluşturuldu ve doğrulandı. Böylece elde edilen veriler, hasta için en etkili ve güvenli cerrahi erişimin seçilmesine olanak sağlıyor: robotik, laparoskopik, perineal veya kombine." dedi.
Eğitim kurumu, bilimsel geliştirme için bir patent alındığını da sözlerine ekledi.
Hibya Haber Ajansı